LeZeRS (lezen-zoeken-ruilen-smullen)

Bericht van 01 oktober ’19
Op 25/10 gaat onze rodeneuzenactie door. De hele dag staat in het teken van boeken! De opbrengst gaat volledig naar het inrichten van een stille speelplaats vooraan onze school en een leescaravan voor het 1ste en 2de leerjaar op de grote speelplaats.

 We organiseren met de hele school een boekenzoektocht die gesponsord kan worden. Daarnaast zal er een heuse boekenruilbeurs doorgaan op school. Iedereen kan boeken komen ruilen. We sluiten de dag af met een heus leescafé! De boeken die je ruilde kan je gezellig samen komen lezen en ondertussen genieten van een koffie en een gebakje! Als kers op de taart openen we ook onze gift shop, waar leuke geknutselde hebbedingetjes en rode neuzen spullen aangekocht kunnen worden.

De opbrengst gaat volledig naar het inrichten van een stille speelplaats vooraan onze school en een leescaravan voor het 1ste en 2de leerjaar op de grote speelplaats. Deze acties ondernemen we om kinderen in deze drukke tijden een plaats te bieden om tot rust te komen.

 

ZOEKEN

o   Overdag wordt een spannende zoekwandeling georganiseerd rondom de school. Hiervoor kunnen de kinderen gesponsord worden. Ze krijgen daarvoor via de boekentas een sponsorblad mee. Gelieve het verzamelde geld + ingevulde blad in een gesloten omslag terug te bezorgen aan de klasleerkracht ten laatste op 24/10.

  • RUILEN

o   Tijdens de schooluren organiseren we een boekenruilbeurs voor de leerlingen vanaf de 3de kleuterklas. Iedereen mag boeken meebrengen van thuis die ze gelezen hebben en inruilen voor een ander leuk boek. Na schooltijd krijgen ook ouders & onze jongste kleuters (met ouders) de kans om naar de ruilbeurs te komen tijdens het leescafé. We lanceren ook onze boekenruilkast, zodat er het hele jaar door geruild kan worden!

  • LEZEN & SMULLEN

o   Vanaf 16u tot 19u is iedereen welkom in ons leescafé. Je kan er terecht voor een lekker tasje koffie of thee en een heerlijk gebak. Onze boekenruilbeurs blijft geopend. Zo kan je terwijl je geniet, verdwijnen in je gevonden boekenschat!

Daarnaast is ook onze Gift Shop geopend van 16u tot 19u. Hier kan je terecht voor merchandise van Rode Neuzen, maar ook voor geweldige mooie hebbedingetjes die onze kinderen speciaal voor deze gelegenheid maakten!

Nieuwsoverzicht
Rode Neuzen

Openingsuren & contact

GBS Rode
adres
Papenmeuter 81860 Meise
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel.
02 892 23 80 (secretariaat)
Fax fax
02 269 36 51
e-mail
info@gbsrode.be

Openingsuren

Vandaag: 8.40 - 11.50 uur en 13.15 - 15.35 uur

Vanaf het derde leerjaar kunnen de leerlingen vrijwillig Franse les volgen van 11u50 tot 12u15 op maandag, dinsdag en donderdag.